BiblioZen 6

Afis LC IS
Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași, în colaborare cu Asociația „Om Nou, Conștiință Nouă”- OMNOCON, vă invită duminică, 17 aprilie 2016, începând cu orele 12.00, la dubla conferință: „Povestea preferată a vieții mele”, susținută de psiholog Lăcrămioara Cojocaru și ”Sinele. Anti-Sinele și Neo-Sinele”, susținută de scriitor Ionuț Spiridon/ Atmaji, Evenimentul are loc în cadrul proiectului BiblioZen, care se adresează tuturor membrilor comunităţii interesaţi de informaţii din zona curentelor psihologice și spirituale contemporane. Iniţiat în noiembrie 2013, proiectul se află la a treia ediţie şi este coordonat de Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” şi psihologul Luminiţa Dana Leonte, Vice-preşedintele Asociaţiei OMNOCON – „Om Nou, Conştiinţă Nouă” din Iași.

Povestea preferata a vietii noastre

Conferință susținută de Lăcrămioara Cojocaru

Se spune că cel mai scurt drum dintre două persoane este o poveste. Poveştile sunt vehicule care modelează, însufleţesc, protejează, transmit, transformă identităţile noastre, exprimă ceea ce am fost, ceea ce suntem şi ceea ce vom deveni. Poveştile sunt uşor de reţinut şi de asimilat pentru ca ele conţin semnificaţii, emoţii, experienţe de viaţă. Terapeutul narativist este persoana care crează contextul, platforma pe baza căreia aceste povețti pot fi făcute cunoscute, recunoscute şi celebrate ca o victorie a vieţii asupra problemelor ei. Uneori povestea de viaţă preferată nu este vizibilă din cauza multiplelor probleme care o “acoperă” , alteori este vizibilă doar într-o mică parte şi nu putem decât ghici ce se află în întregul ei conţinut. În unele cazuri nici măcar nu suntem coşntienţi că ea exista în spatele problemelor cotidiene mari sau mici, şi că luptă, rezistă apărand un principiu sau o valoare importantă, ceva ce preţuim cu adevărat. Se mai spune că “peştera în care ţi-e teamă să intri , ascunde comoara pe care o cauţi”. Povestea preferată de viaţa în lupta ei “de rezistenţă” s-ar putea să protejeze aceasta comoară.
Această conferință este o invitaţie la descoperirea, cunoaşterea, recunoaşterea şi sarbatorirea poveştii preferate din viaţa voastră, oricare ar fi ea ! 
Despre speaker:
Lăcramioara COJOCARU:
– Psiholog clinician în Cabinet Individual de Psihologie
– Psihoterapeut narativist
– Hipnoterapet și psihoterapeut eriksonian
– Membră în Asociația Psiterra, asociație destinată serviciilor psihosociale.
Cursuri susținute:
1. Coaching “Formula atracției”- coaching feminitate, pentru femei de diferite vârste
2. Coachind educație parentală – “Făuritorii de oameni” -Fluturaș – pentru părinți cu copii între 1 și 7 ani -Bobocel – pentru părinți cu copii între 8 și 12 ani Cercetaș – pentru părinți cu copii între 12 și 18 ani
3. Proiectul “Refuz să mai suport abuzul în tăcere” – proiect realizat împotriva abuzului la vârstnici.
Contact:
E-mail: lacramac@yahoo.com sau tel. 0722761076;

Sinele. Anti-Sinele si Neo-Sinele

Conferință susținută de Ionuț Spiridon/Atmaji 

”Tema centrală tuturor expunerilor mele este ”Cine și ce suntem noi”. Cei care se simt atrași de subiect, vor găsi cele două cărți apărute cât și nenumăratele videoclipuri, pe canalul de youtube, denumite sugestiv Satsang.
Despre speaker:
IS
Ionuț SPIRIDON,
este autorul a două cărți scoase de editura Panfilius în colecția SAMADI sub pseudonimul de Atmaji:
  1. ”Nano-secunda infinitului”, Iași 2014
  2. ”Nimicul totului”, Iași 2015
Contact:
E-mail:  ionica_spiridon@yahoo.com sau tel. 0749491010;

 

Vă aşteptăm duminică, 17 aprilie 2016, la orele 12.00, în Sala de Lectură a Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi“ Iaşi, Galeriile Comerciale Ştefan cel Mare, Nr. 8-10. Participarea este gratuită. Pentru înscriere, vă rugăm să completaţi formularul online de mai jos: