Renașterea medicinei, Calea integrativa

35448-ob„Medicina oficială (alopată) se află într-un impas. Populaţia tot mai des apelează la metode complementare de terapie. În aceste condiţii şi-a făcut apariţia Medicina Integrativă, care îşi propune să integreze aceste metode. Pentru aceasta se impune regândirea bazei teoretice medicale, dezvoltarea unui nou concept ştiinţific, un concept care ar integra corpul, mintea şi sufletul în noua abordare terapeutică a omului”. (dr. Bivol Octavian, medic-homeopat, psihoterapeut, bioenergoterapeut, specialist în terapii complementare şi formator – profesor în cadrul APIPC – Asociaţiei de Psihoterapie integrativă şi psihologie, clinica Iaşi.)
Octavian Bivol, cursuri şi competenţe profesionale:
1983-1984 – studii postuniversitare în specializarea Psihiatrie-Narcologie la Spitalul Clinic Psihiatrie MS Rep. Moldova, Chişinău.
1987 – curs de perfecţionare în Psihiatrie la Institutul de Stat de Perfecţionare a medicilor din Belarus, Minsk.
1990 – curs de specializare „Psihoterapie şi Psihoprofilaxie în Narcologie şi Psihiatrie” la Institutul Central de Perfecţionare a Medicilor din Moscova.
1991 – curs de specializare „Terapia Sistemică Bioenergetică” în cadrul Şcolii de Terapie Sistemică Bioenergetică a Academiei Ruse de Reorientare Profesională şi Socială, Leningrad.
1991 – cursul de perfecţionare „Metodele Complexe de Autotraining Meditativ. Interacţiuni Energoinformaţionale în Sisteme Complexe”, cu specializarea „Operator al Câmpului Psiho-Energoinformaţional”, Şcoala BEST, Leningrad.
1992 – curs „Iniţiere în Medicina Ayurvedică” în cadrul Universităţii Internaţionale Maharishi, Moscova.
1992 – curs „Corecţia Bioenergetică metoda DJUNA”, Şcoala Djuna Davitashvili, Moscova.
2000-2001 – curs de formare în Somatoterapie în cadrul Şcolii Superioare de Psihoterapie Socio- şi Somato-Analitică, Strasbourg, Franţa.
2001-2003 – Curs de formare în artterapie şi terapii transpersonale organizat la Strasbourg la Şcoala de Somatoterapie, condus de Czilla Kemenzei (Belgia).
2007 – Atelier de dezvoltare personală în terapii integrative şi Gestalt-terapie organizat de Spitalul Universitar de Psihiatrie „Socola” şi dr. Andre Moreau (Belgia).
2007-2009 – cursuri de competenţă în Homeopatie Clasică organizat de Centrul de Perfecţionare în Domeniul Sanitar şi Asociaţia Română de Homeopatie, Iaşi.
2008 – până în prezent – curs de perfecţionare în Homeopatie Clasică în cadrul Academiei Internaţionale de Homeopatie Clasică (IACH), prof. Vithoulkas G., Grecia.
Din februarie 2010 – curs de formare în Psihoterapie Integrativă în cadrul Asociaţiei de Psihoterapie Integrativă din România, Iaşi.
În prezent profesează în Policlinica EuroMediCenter, str. Ghica Vodă, nr. 7, Iaşi,
Mobil: 0720416.810