BIBLIOZEN

BIBLIOZEN un dar pentru cei interesați de

dezvoltare și evoluție personală

Întâlnirile „BiblioZen” s-au creat în cadrul proiectului „Viață și spiritualitate” al Bibliotecii Judeţene ”Gh. Asachi” din Iași în colaborare cu psihoterapeutul Luminița Dana Leonte, vicepreședintele Asociației ”Om nou, conștiință nouă -OMNOCON”. El se derulează începând cu luna noiembrie 2013 și anunțăm deschiderea celei de a patra ediții în data de 6 noiembrie 2016.

Acest proiect se adresează tuturor persoanelor interesate de informare și evoluție personală sau socială și va conține 7 întâlniri anuale cu o ritmicitate lunară și vor fi moderate de specialiștii cu experiență și cunoaștere autentică, personalități de valoare a  orașului nostru.

Metodologia folosită în aceste evenimente este una inovatoare, folosind informații din zona medicală, a neuroștiințelor, a psihologiei evoluționiste, a inteligenței emoționale, fizică și mecanică cuantică, toate sub umbrela inițierii în spiritualitatea contemporană. La aceste întâlniri punem la dispoziție un set de tehnici și instrumente care să permită participanților înțelegerea conceptelor discutate și o serie de informații utile pentru pentru a deveni persoane corect informate, armonizate și bine adaptate la mediul aflat în continuă schimbare.

Scopul pe termen lung al acestui proiect este prezentarea elementelor care pot îmbunătați substanțial calitatea vieții, ascuțirea percepției față de mediul înconjurător, redobândirea încrederii personale și mai ales detensionarea psihică și emoțională creată de presiunile sociale în care conviețuim cu toții.

Din punct de vedere psihologic, participarea la aceste întâlniri are multe beneficii, participanții având posibilitatea de a-și lărgi modul de înțelegere și interpretare al evenimentelor din viața cotidiană. Astfel ei se vor putea repoziționa față de anumite evenimente semnificative din viața lor și vor avea motivația necesară de a  lăsa în urmă evenimente care nu mai au beneficii și utilitate autentică pentru individ.

Din punct de vedere social, participarea la proiectul ”BiblioZen” dă oportunitatea participanților de a socializa și a cunoaște persoane care au aceleași preocupări de dezvoltare și evoluție personală și mai ales, întâlnirile fiind interactive, fiecare din cei prezenți pot primi răspunsuri la întrebări personale sau colective.

Trăim într-o lume în care reușita sau nereușita noastră este strâns corelată cu ceea ce credem: dacă credem că vom reuși, ne vom mobiliza și vom face tot ce este posibil pentru a ajunge la un rezultat de succes; dacă nu credem că suntem capabili de ceva, nu vom reuși să ne implicăm așa cum trebuie iar rezultatul dorit va părea de neatins. Dorința, puterea și resursele sunt în noi și ar fi pozitiv dacă le-am putea folosi ca și combustibilul necesar pentru atingerea performanțelor noastre.

Este deosebit de important să ne cunoaștem credințele pentru că ele ne conduc viața. O dezvoltare socială, psihologică și spirituală continuă poate upgrada individul și îl poatea ajuta să-și redobândească o personalitate unitară și integrată, care să-i aducă beneficiile necesare.

Mulțumim conferențiarilor care au avut generozitatea de a ne ghida și motiva în dezvoltarea și evoluția noastră. Mulțumim distinșilor: Diana Ciubotaru, Niculina Gheorghiță, Daniela Galupa, Georgiana Corcaci, Letiția Lucescu, Paula Drosescu, Alexandra Lupu, Lăcrămioara Cojocaru, Bianca Ioan, Maria David, Traian D. Stănciulescu, Eduard Calotă, Octavian Bivol, Cristian C. Țurcanu, Dragoș Anghelina, Ionică Spiridon. Mulțumim și celor care se vor alătura noilor noastre ediții.luuu cerc

Psihoterapeut, Leonte Luminița Dana